1. Opći uvjeti
 2. Sklapanje i raskid ugovora o prodaji
 3. Načini plaćanja
 4. Registracija
 5. Dostava
 6. Povrat i reklamacije
 7. Jednostrani raskid ugovora
 8. Reklamacija
 9. Zaštita osobnih podataka
 10. Izjava o privatnosti
 11. Politika kolačića
 12. Pohvale i prigovori

  Opći uvjeti

  Ovi uvjeti odnose se na prodaju objavljenih proizvoda na internetskoj trgovini www.nasekodom.com kao i u njenim katalozima. Korištenjem ove internetske trgovine poslovni korisnik, u daljenjem tekstu Kupac, potvrđuje da je upoznat i suglasan s Općim uvjetima poslovanja kao i uvjetima kupnje. Nadalje se također smatra da okončanjem svoje narudžbe u cijelosti prihvaća Opće uvjete kao i Uvjete kupnje te da pristaje na korištenje internetske trgovine www.nasekodom.com u skladu s njima. Nositelj svih prava na stranicama internetske trgovine je Leksem d.o.o. (u daljnjem tekstu Prodavatelj).

  Pravo Korištenja Internetske stranice osobno je pravo Korisnika i ne može se ni na koji način prenositi na druge fizičke ili pravne osobe niti je bilo koji korisnik ovlašten registrirati druge fizičke ili pravne osobe.

  Kupac mora biti punoljetna i poslovno sposobna osoba te se kupoprodajni ugovor između Kupca i Prodavatelja zaključuje trenutkom plaćanja izvršenja narudžbe proizvoda. Ugovor u ime maloljetne osobe i/ili potpuno poslovno nesposobne osobe mogu zaključiti njihovi zakonski zastupnici ili skrbnici. Za postupanje suprotno ovoj odredbi Prodavatelj ne snosi nikakvu odgovornost.

  Kupac sam snosi odgovornost za zaštitu povjerljivosti zaporki te je dužan prilikom registracije dati svoje točne, potpune i važeće podatke, u protivnom mu Prodavatelj ima pravo uskratiti pristup ili ostvarenje svih ili dijela usluga koje nudi www.nasekodom.com.

  Temeljem ovih Općih uvjeta, Kupac se slaže i prihvaća da pristup internetskoj trgovini ponekad može biti u prekidu, privremeno nedostupan i/ili isključen.

  Tvrtka Leksem d.o.o. zadržava pravo na izmjene sadržaja Općih uvjeta bez prethodne najave kao i asortimana proizvoda, cijena proizvoda i drugih sadržaja ukoliko to smatra potrebnim, stoga poziva Kupce da prije svakog korištenja internetske trgovine www.nasekodom.com konzultiraju/pročitaju Opće uvjete, suprotno postupanje oslobađa Prodavatelja bilo kakve odgovornosti. Navedene promjene stupaju na snagu objavom na www.nasekodom.comwww.nasekodom.com.

  Odgovornost o korištenju internetske trgovine isključivo je na strani Kupca, samim tim Prodavatelj se oslobađa od svake odgovornosti za eventualnu štetu koja je mogla nastati prilikom posjeti trgovini, a uslijed protupravnih radnji trećih osoba, računalnih virusa, prekidom u komunikacijskoj liniji, neovlaštenim pristupom, neprikladnim ponašanjem, nemarom i slično te drugih slučajeva za koje nije odgovoran Prodavatelj. Prodavatelj se oslobođa svake odgovornosti u slučaju nemogućnosti korištenja internetskih stranica www.nasekodom.com. Uvjeti ovog poglavlja odnose se na cjelokupni sadržaj Internetske stranice www. nasekodom.com.

  Prodavatelj zadržava pravo pogreške u opisu i slici proizvoda postavljene prema informacijama proizvođača, te se u potpunosti odriče bilo kakve odgovornosti za točnost i/ili potpunost svih informacija i sadržaja koje se nalaze na internetskim stranicama www.nasekodom.com. Svi tekstualni i slikovni sadržaji na internetskoj trgovini www.nasekodom.hr su postavljeni u dobroj namjeri kako bi kupcu olakšali izbor prilikom kupovine. Za moguće nenamjerne pogreške kod opisa proizvoda, kao i postavljenih fotografija ne odgovaramo.

  Moguće su razlike stvarnog proizvoda i fotografije proizvoda te opisanog proizvoda na ovim stranicama, ukoliko proizvođač izmijeni neku od karakteristika ili sadržaj proizvoda. Svi opisi se redovito i detaljno provjeravaju.

  Na uvjete poslovanja primjenjuje se Zakon o zaštiti potrošača (N.N.41/14, 110/15).

  Informacije o trgovačkom društvu

  Žiro račun IBAN kod Privredne banke d.d Zagreb: HR2423400091110602170
  Sjedište: Leksem d.o.o., Stjepana Radića 83b, 48000 Reka, Koprivnica
  Adresa elektoničke pošte: info@leksem.hr
  OIB: 65465888529
  MB: 04081781
  Temeljni kapital 20 000 HRK uplaćen u cjelosti
  Članovi uprave: Miloje Golubović.
  Upisano u sudski registar Trgovačkog suda u Bjelovaru.

  Značenje izraza navedenih u ovim općim uvjetima

  1) Prodavatelj – Leksem d.o.o., Stjepana Radića 83b, 48000 Reka, Koprivnica, Hrvatska

  2) www.nasekodom.com – web stranica je u vlasništvu Prodavatelja

  3) Kupac – svaka pravna ili fizička osoba koja je nakon pregleda i odabira proizvoda ili usluge izvršila registraciju svojih podataka te naručila proizvod ili uslugu, kao i svaka osoba koja internetsku stranicu „www.nasekodom.com” koristi u svrhu ostvarivanja kupnje oglašenih proizvoda ili u svrhu informiranja o pojedinom proizvodu.

  5) Korištenje „www.nasekodom.com – pristup stranicama radi dobivanja informacija o sadržaju iste i/ili kupnje oglašenih proizvoda putem trgovine „www.nasekodom.com“.

  7) Proizvodi – svi proizvodi koji su istaknuti na „www.nasekodom.com “, a koje je moguće kupiti putem web trgovine.

  Sklapanje i raskid ugovora o prodaji

  Predmet i komercijalna svrha Ugovora je kupovina odabranog proizvoda ili usluge putem “internetske trgovine uz plaćanje odgovarajuće naknade – cijene toga proizvoda ili usluge. Ugovor se zaključuje sredstvima daljinske komunikacije (Ugovor sklopljen na daljinu) i to putem internetske narudžbe u trgovini www.nasekodom.com.

  Kupac ima mogućnost odabrati da ga Prodavatelj informira o novim proizvodima i/ili uslugama dobrovoljnom prijavom na novosti (newsletter). Nakon uspješno obavljene registracije (pravilno popunjeni svi traženi podaci) na e-mail Kupca biti će dostavljena obavijest o uspješnoj registraciji.

  Uz svaki objavljen proizvod navedeni su podaci o specifikaciji proizvoda i cijeni. Cijena i uvjeti dostave opisani su unutar paragrafa “Načini dostave”.

  Odabir željenog proizvoda vrši se spremanjem u „košaricu” klikom na link „Košarica”. Željeni proizvod se klikom na link “Košarica” pohranjuje u listu narudžbe koja sadrži sve odabrane proizvode zajedno sa količinom i krajnjom cijenom uključujući PDV.

  U slučaju da Kupac želi nastaviti sa kupnjom odabire link „Kupi”, a sustav ga dalje automatski vodi do stranice „Narudžba” na kojoj je potrebno potvrditi podatke koje je kupac dao prilikom registracije, adrese dostave, potvrditi ili eventualno izmijeniti dostavu računa i odabir načina plaćanja. Detalji računa se mogu promijeniti u odnosu da li račun prima fizička osoba ili pravna. Ako račun prima pravna osoba potrebno je da kupac unese sve tražene podatke. Po izvršenju prethodno navedenih koraka web trgovine i odabirom “Kupi” na stranici “Narudžba”, sustav automatski vodi Kupca na stranicu “Potvrda narudžbe”, a na kojoj se nalaze podaci o broju narudžbe, plaćanju kao i obavijest o slanju potvrdnog maila koji sadrži ponudu prodaje odabranih proizvoda te obavijest o e-mail adresi putem kojih Kupac može dobiti sve potrebne informacije.

  Ukoliko se zaključenjem narudžbe plaćanjem utvrdi da je Kupac odabrao proizvod koji je u međuvremenu prodan, Prodavatelj se obvezuje kontaktirati Kupca radi dogovora o daljenjem postupanju (povrat uplaćenog iznosa, kupnja drugog proizvoda ili isporuka drugog proizvoda istih karakteristika). Za sve druge slučajeve Prodavatelj ne odgovara Kupcu po bilo kojoj osnovi, osim prethodno navedenog.

  Načini plaćanja

  Plaćanje na internetskoj stranici www.nasekodom.com  vrši se u kunama. Istaknute cijene su maloprodajne, izražene u kunama s obračunatim PDV-om.

  Prodavatelj je ovlašten mijenjati cijene bez prethodne obavijesti te je također ovlašten bez prethodne obavijesti u svakom trenutku odrediti popust, dnevne ili tjedne akcije, akcije za pojedini proizvod, grupu proizvoda i/ili za sve proizvode.

  Neovisno od prethodne točke ovih Općih uvjeta, sva naručena roba biti će isporučena po cijenama koje su vrijedile pri izradi ponude.

  Naručene proizvode možete platiti na sljedeće načine

  • Pouzećem, putem virmana i opće uplatnice

  Plaćanje putem virmana ili opće uplatnice

  Pri odabiru ovog plaćanja molim koristite dolje navedene podatke.

  1) Plaćanje proizvoda putem opće uplatnice, molimo ispunite sljedeće podatke:

  Uplata na IBAN Leksem d.o.o.: HR2423400091110602170
  Poziv na broj: 99 – broj ponude
  Primatelj: Leksem d.o.o., Stjepana Radića 83b, 48000 Reka, Koprivnica
  OIB: 65465888529
  Po zaprimljenoj uplati poslat ćemo Vam naručene proizvode.
  Naručeni proizvodi se dostavljaju kupcu u skladu s uvjetima dostave.

  2) Ako se plaćanje proizvoda vrši putem virmana, korisnik mora ispuniti sljedeće podatke:

  Uplata na žiro račun Leksem d.o.o.: HR2423400091110602170
  Poziv na broj: 99 – broj ponude
  Primatelj: Leksem d.o.o., Stjepana Radića 83b, 48000 Reka, Koprivnica
  Po zaprimljenoj uplati poslat ćemo Vam naručene proizvode.
  Naručeni proizvodi se dostavljaju kupcu u skladu s uvjetima dostave.

  Registracija

  Registracija nije obavezna, no potrebno je u prvom koraku checkout procesa ostaviti važeću adresu ePošte kako bi Vam nakon unosa podataka potrebnih za obavljanje dostave bilo moguće poslati potvrdu narudžbe.

  Za one koji se žele registrirati, unos traženih podataka je potrebno potvrditi klikom na polje “Registracija”. Kreirani korisnički račun ostaje registriran u sustavu, a pristupa mu se kombinacijom korisničkog imena i lozinke na stranici “Prijava”.

  U slučaju zaboravljene lozinke kliknite na poveznicu “Zaboravljena lozinka?”, koja će Vas odvesti na stranicu na kojoj možete ostaviti svoju e-mail adresu s kojom ste se registrirali, a na koju vam sustav automatski šalje link pomoću kojeg ćete resetirati lozinku i dobiti automatski generiranu novu, koju kasnije sami možete promijeti u postavkama računa budući da automatski kreirane lozinke nisu lako ‘pamtljive’.

  Ukratko, nakon kreiranja računa, za svaku daljnju kupnju potrebna je samo prijava s korisničkim imenom i lozinkom.

  Dostava

  Troškovi dostave

  Trošak dostave iznosi 35 kuna za narudžbe do 5 kg težine. U cijeni dostave je sadržan pripadajući PDV. Za sve narudžbe iznad 369 HRK s PDV-om, dostava je besplatna.

  Proizvodi koji su plaćeni sukladno dostavljenoj ponudi bit će isporučeni Kupcu u roku od 2-5 radna dana, (osim otoka, ovisno o voznom redu trajekta i Dubrovačke regije).

  Proces dostave

  Dostavu vrši Prodavatelj angažiranjem renomirane dostavne (kurirske) službe.

  Dostava se vrši putem prijevozničkih tvrtki koje obavljaju usluge transporta.

  Proizvodi bit će zapakirani tako da se uobičajenom manipulacijom u transportu ne mogu oštetiti.

  Kupac je dužan prilikom preuzimanja proizvoda provjeriti eventualna oštećenja i odmah ih reklamirati dostavnom radniku koji je robu dostavio, odnosno odbiti preuzeti pošiljku na kojoj su vidljiva vanjska oštećenja. Kupac je obavezan prilikom preuzimanja robe potpisati otpremnicu ili dostavnicu te je dostavna služba uzima kao potvrdu o preuzimanju.

  U slučajevima kada je Kupcu isporučen proizvod različit od onog kojeg je kupio, isti ima pravo na isporuku naručenog proizvoda, a ukoliko to nije moguće Kupac ima pravo na povrat novca u iznosu plaćene cijene proizvoda, cijene dostave i naknadu troškova povrata proizvoda te je dužan vratiti krivo dostavljen proizvod.

  U slučaju da kupljeni proizvod Prodavatelj nije u mogućnosti isporučiti u navedenom roku, o tome će obavijestiti Kupca radi dogovora o novom roku isporuke. U ovom slučaju Kupac ima pravo i na raskid Ugovora.

  Prilikom dostave, uz kupljeni proizvod, Kupac dobiva sve isprave koje prate proizvod (korisnički priručnik, jamstveni list), račun, te potvrdu o primitku pošiljke koju je obvezan potpisati. Potpisom na potvrdi o primitku pošiljke smatra se da je proizvod preuzet bez vanjskih vidljivih oštećenja.

  Roba je osigurana od gubitka u dostavi. Kupac je obavezan prilikom preuzimanja robe potpisati otpremnicu ili dostavnicu te je dostavna služba uzima kao potvrdu o preuzimanju.

  Status narudžbe

  Prilikom obrade pošiljke Kupac dobiva obavijest na mail o statusu njegove pošiljke.

  Povrat i reklamacije

  Prije sklapanja Ugovora, korisnik je dužan pregledati Uvjete korištenja „www.nasekodom.com” koji su navedeni na stranicama Prodavatelja (obavijest iz članka 57. st. 1. Zakona o zaštiti potrošača (Narodne novine, br. 41/2014), te obavijest o pravu korisnika na jednostrani raskid Ugovora s obrascem za jednostrani raskid Ugovora iz članka 61. st. 1. i 2. Zakona o zaštiti potrošača.)

  Sukladno članku 77, stavak 1. Zakona o zaštiti potrošača, korisnik može jednostrano raskinuti Ugovor u roku od 14 (četrnaest) dana od predaje robe u posjed Kupcu bez navođenja razloga.

  Korisnik nema pravo na jednostrani raskid Ugovora ako mu je usluga u potpunosti ispunjena, a ispunjenje je započelo uz njegov izričit prethodni pristanak te uz njegovu potvrdu da je upoznat s činjenicom da će izgubiti pravo na jednostrani raskid Ugovora ako mu usluga bude potpuno ispunjena.

  Sukladno članku 77., stavak 5. Zakona o zaštiti potrošača, korisnik je odgovoran za svako umanjenje vrijednosti robe koje je rezultat rukovanja robom, osim onog koje je bilo potrebno za utvrđivanje prirode, obilježja i funkcionalnosti robe.

  Vraćeni proizvod mora biti u originalnom pakiranju i sa deklaracijom, te pripadajućim sadržajem i računom, uputama za korištenje i jamstvenim listom. Leksem d.o.o. utvrđuje uvjete povrata – postotke umanjenja iznosa povrata kupcu uslijed umanjenja vrijednosti proizvoda. Potrošač snosi trošak povrata robe.

  Pravo na povrat

  Nedostaci za koje prodavatelj ne odgovara

  • Prodavatelj ne odgovara za nedostatke ako su u trenutku sklapanja ugovora bili poznati kupcu ili mu nisu mogli ostati nepoznati
  • Smatra se da nisu mogli ostati nepoznati kupcu oni nedostaci koje bi brižljiva osoba s prosječnim znanjem i iskustvom osobe istog zanimanja i struke kao kupac mogla lako opaziti pri uobičajenom pregledu stvari
  • Odredba stavka 2. ovoga članka ne primjenjuje se na ugovore koje fizička osoba kao kupac sklapa izvan svoje gospodarske ili profesionalne djelatnosti s fizičkom ili pravnom osobom koja kao prodavatelj djeluje u okviru svoje gospodarske ili profesionalne djelatnosti (potrošački ugovor)
  • Prodavatelj odgovara za nedostatke koje je kupac mogao lako opaziti ako je izjavio da stvar nema nikakve nedostat­ke ili da stvar ima određena svojstva ili odlike

  Pregled stvari i vidljivi nedostaci

  • Kupac je dužan primljenu stvar na uobičajeni način pregledati ili je dati na pregled, čim je to prema redovitom tijeku stvari moguće, i o vidljivim nedostacima obavijestiti prodavatelja u roku od osam dana, a kod trgovačkog ugovora bez odgađanja, inače gubi pravo koje mu po toj osnovi pripada
  • Kad je pregled izvršen u nazočnosti obiju strana, kupac je dužan svoje primjedbe zbog vidljivih nedostataka priopćiti prodavatelju odmah, inače gubi pravo koje mu po toj osnovi pripada
  • Ako je kupac otpremio stvar dalje bez pretovara, a prodavatelju je pri sklapanju ugovora bila poznata ili morala biti poznata mogućnost takve daljnje otpreme, pregled stvari može biti odgođen do njezina prispijeća u novo odredišno mjesto, i u tom slučaju kupac je dužan prodavatelja obavijestiti o nedostacima čim je po redovitom tijeku stvari mogao za njih doznati od svojih klijenata
  • Kod potrošačkih ugovora potrošač kao kupac nije obvezan pregledati stvar niti je dati na pregled, ali je obvezan obavijestiti prodavatelja o postojanju vidljivih nedostataka u roku od dva mjeseca od dana kad je otkrio nedostatak

  Skriveni nedostaci

  • Kad se nakon primitka stvari od strane kupca pokaže da stvar ima neki nedostatak koji se nije mogao otkriti uobičajenim pregledom prilikom preuzimanja stvari, kupac je dužan, pod prijetnjom gubitka prava, o tom nedostatku obavijestiti prodavatelja u roku od dva mjeseca računajući od dana kad je nedostatak otkrio, a kod trgovačkog ugovora – bez odgađanja
  • Prodavatelj ne odgovara za nedostatke koji se pokažu pošto proteknu dvije godine od predaje stvari, a kod trgovačkog ugovora šest mjeseci
  • Kod prodaje rabljenih stvari ugovorne strane mogu ugovoriti rok od jedne godine, a kod trgovačkih ugovora i kraći rok
  • Ugovorom se mogu produljiti rokovi iz stavka 2. i 3. ovoga članka

  Jednostrani raskid ugovora

  Kako bi ostvario pravo na jednostrani raskid kupoprodajnog ugovora, Korisnik mora pismenom izjavom obavijestiti Leksem d.o.o. o svojoj odluci o jednostranom raskidu Ugovora prije isteka roka od 14 dana od dana preuzimanja proizvoda.

  Pisanu izjavu je potrebno poslati poštom na Leksem d.o.o., Stjepana Radića 83b, 48000 Reka, Koprivnica, Hrvatska ili elektroničkom poštom na info@leksem.com.

  Pisana izjava mora sadržavati: broj računa, datum računa, ime i prezime, adresu, broj telefona, ili adresu elektroničke pošte.

  Ako korisnik jednostrano raskine Ugovor, izvršit će mu se povrat novca koji je od njega primljen, umanjen za iznos troškova isporuke, bez odgađanja, a najkasnije u roku od 14 (četrnaest) dana od dana kada Leksem d.o.o. zaprimi korisnikovu odluku kao i orginalno zapakiran neoštećen i ne korišten proizvod na svoju adresu. Kupac se obvezuje vratiti isporučeni proizvod Prodavatelju o svom trošku, dok će povrat novca biti izvršen uplatom na IBAN korisnika. Leksem d.o.o. može izvršiti povrat tek nakon što mu roba bude vraćena.

  Korisnik je dužan robu predati ili je poslati na adresu Leksem d.o.o., Stjepana Radića 83b, 48000 Reka, Koprivnica, Hrvatska bez nepotrebnog odgađanja, a u svakom slučaju najkasnije u roku od 14 (četrnaest) dana od dana kada je uputio svoju odluku o jednostranom raskidu Ugovora.

  Izravne troškove povrata robe korisnik mora snositi sam. Korisnik se moli da prije raskida Ugovora javi na info@leksem.hr kako bi mu bio objašnjen postupak vraćanja robe.

  Reklamacija

  U slučaju reklamacije, molimo kontaktirajte nas sljedeći niže navedene korake.

  Pošaljite nam informacije s brojem narudžbe, brojem računa ili vašim korisničkim imenom, opisom reklamacije i slikom proizvoda e-mailom na info@leksem.hr.

  Po primitku svih informacija, obavijestit ćemo Vas od daljnjim koracima.

  U slučajevima kad se proizvod može zamijeniti za novi i kad se za proizvod može vratiti novac, na Vašu adresu šaljemo dostavnu službu koja prikuplja reklamirani proizvod i vraća na naše skladište.

  Kad proizvod stigne na skladište, šaljemo Vam obavijest o povratu novaca/slanju zamjenskog proizvoda. Povrat novca/zamjena za novi proizvod bit će odrađena unutar 2-5 radnih dana, a najkasnije nakon 15 dana.

  Ako je pošiljka oštećena u transportu, takva su oštećenja vidljiva pri preuzimanju pošiljke te vas u tom slučaju molimo da pošiljku ne preuzimate. Molimo vas da nas kontaktirate kako bismo u što kraćem roku provjerili stanje pošiljke i poslali novu.

  Vjerujemo da ćemo na obostrano zadovoljstvo riješiti Vašu reklamaciju.

  Zaštita osobnih podataka

  Prodavatelj prikuplja osobne podatke Kupaca samo u mjeri koji su nužni za ispunjenje svoje obveze te ih može koristiti za informiranje o novim i akcijskim proizvodima te dostavu promotivnih materijala, newslettera, unaprjeđenja odnosa sa Kupcima i radi provjere drugih podataka neophodnih za online kupovinu.

  Pristup bazi Kupaca, kao i newsletter bazi s osobnim podacima Kupaca ima samo Prodavatelj.

  Prodavatelj se obvezuje štiti osobne podatke Kupaca u skladu sa Zakonom o zaštiti osobnih podataka te se obvezuje da osobne podatke neće ni na koji način ustupiti trećim osobama bez pristanka Kupca (osim podataka koji su nužni poslovnim partnerima za izvršavanje dostave kupljenog proizvoda). Od ovog se izuzimaju slučajevi u kojima je Prodavatelj po valjanom nalogu ovlaštenih državnih tijela, u skladu sa zakonom, dužan dostaviti ili dopustiti uvid u osobne podatke Kupaca.

  Leksem d.o.o. ne bilježi broj vaše kreditne kartice niti pohranjuje transakcijske podatke te za naplatu kreditnih kartica koristi usluge treće strane, ovlaštene banke, koja enkripcijom štiti vaše podatke.

  Kupac ima pravo zatražiti nadopunu, ispravak ili izmjenu netočnih osobnih podataka.

  Izjava o privatnosti

  Obvezujemo se primjenjivati maksimalne mjere sigurnosti u svrhu zaštite interesa kupaca i sprječavanja eventualnih zlouporaba informacija. U procesu realizacije kupovine koristit ćemo samo informacije koje su nužne. Svi zaposleni u Leksem d.o.o. ugovorno su obvezni poštovati načela zaštite privatnosti i tajnosti podataka. Prikupljamo samo neophodne, osnovne podatke o kupcima/korisnicima i obavještavamo posjetioce i kupce o načinu korištenja tih podataka. Redovno dajemo kupcima mogućnost izbora o upotrebi njihovih podataka, uključujući mogućnost odluke žele li ili ne da se njihovo ime ukloni s lista koje se koriste za marketinške kampanje.

  Svi se podaci o korisnicima strogo čuvaju i dostupni su samo djelatnicima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla. Svi naši djelatnici i poslovni partneri odgovorni su za poštivanje načela zaštite privatnosti.

  Politika kolačića

  Na web-stranicama www.nasekodom.com koriste se tzv. kolačići (cookies) – tekstualne datoteke koje na računalo korisnika/posjetitelja smješta web poslužitelj kojim se posjetitelj koristi. Datoteke nastaju kada preglednik na uređaju korisnika učita web stranice koje je posjetio, koje potom šalju podatke pregledniku koji zatim izrađuje tekstualnu datoteku (kolačić). Preglednik dohvaća i šalje datoteku na poslužitelj web stranica (mjesta, stranice) prilikom povratka korisnika na njega te se tako korisnicima pruža više online mogućnosti i bolji korisnički doživljaj.

  Korisnik isključivanjem kolačića odlučuje hoće li dopustiti pohranjivanje kolačića na svom računalu. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u web pregledniku koji korisnik koristi za pregledavanje web stranica. Ukoliko korisnik onemogući kolačiće postoji mogućnost da stranica neće moći koristiti neke od funkcionalnosti koje daje www.nasekodom.com internetska trgovina.

  Pohvale i prigovori

  Pisani prigovor, odgovor, obavijesti

  U skladu s člankom 10., Zakona o zaštiti potrošača u slučaju da ste iz bilo kojeg razloga nezadovoljni možete internetskoj trgovini uputiti pisani prigovor.

  Leksem d.o.o. Vam omogućava podnošenje pisanog prigovora putem regularne pošte ili putem ePošte na info@leksem.hr.

  Radi što bržeg utvrđivanja konkretne narudžbe na koju imate prigovor, u prigovoru navedite broj narudžbe, broj računa ili svoje ime i prezime.

  Primitak prigovora ćemo Vam potvrditi pisanim putem bez odgađanja, a odgovor će Vam stići u roku od 15 (petnaest) dana od dana zaprimljenog prigovora.

  Kontakti

  Leksem d.o.o., Stjepana Radića 83b, 48000 Reka, Koprivnica
  info@leksem.hr
  OIB: 65465888529

  Platforma za online rješavanje sporova

  Posebnom regulativom Europske unije, od 15.02.2016, diljem cijele EU sporove vezane uz online kupnje bit će moguće riješiti putem ODR platforme. Platforma za rješavanje sporova dostupna je na internetskoj stranici http://ec.europa.eu/consumers/odr/.

  Ovaj link potrošači mogu koristiti za prekogranične potrošačke sporove. Za potrošačke sporove u odnosu na trgovce iz Republike Hrvatske ta mogućnost ne postoji dok procedura ne bude podržana potrebnom zakonskom regulativom od strane ovlaštenih tijela RH.